Warmtepomp-verwarming

Thema is bijgewerkt op

Verwarmen met een warmtepomp

Warmtepomp-verwarming in woonhuizen maakt een grote opmars. De gratis warmte uit de directe omgeving zoals buitenlucht, water en bodem wordt door de warmtepomp gebruikt voor verwarming van cv-water en warm tapwater.

Het rendement van de warmtepomp hangt sterk af van de temperatuur van het verwarmingswater. Hoe lager deze temperatuur, hoe efficiënter de warmtepomp werkt. Oppervlakte-verwarming werkt voor een warmtepomp optimaal.

Vloerverwarming is ook perfect weersafhankelijk te stoken. Dat betekent dat de warmtepomp het cv-watertemperatuur voor verwarming berekent op basis van de buitentemperatuur. Bij 0 graden buitentemperatuur is het huis prima te verwarmen met een cv-watertemperatuur van 28-32 graden. Convectoren daarentegen hebben een minimale cv-watertemperatuur van ongeveer 40 graden nodig om te kunnen werken.

Het voordeel van vloer/wand verwarming met een maximale stooktemperatuur van 30 graden ten opzichte van convectoren met een stooktemperatuur van 45 graden kan oplopen tot meer dan 20% minder elektriciteitsverbruik door de warmtepomp; elk jaar weer.

Warmtepomp-verwarming aanleggen

Ynergy is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en in bedrijf stellen van een complete warmtepomp-verwarmings­installatie om uw huis comfortabel te kunnen verwarmen. De warmtepomp verzorgt de verwarming, koeling en warm tapwater voor de woning.

Bij het ontwerp worden de wensen van de klant als uitgangspunt genomen. Zo is een warmtepomp-installatie te ontwerpen voor maximale energiekostenbesparing, maximaal comfort of een optimalistie van de besparing versus investering. Cruciaal is het bepalen van het vermogen van warmtepompen, de dimensionering van de warmtebronnen en (minstens net zo belangrijk) de prestatie van de afgiftesystemen. Alleen een uitgekiend keten-ontwerp zorgt voor perfecte installatie van de warmtepomp-verwarming.