Ynergy Logo

BRL 6000-21 certificering

Zekerheid in kwaliteit

Verplichte certificering bij bodem­energie­systemen

Thema is bijgewerkt op

Certificering warmtepompen

Per 1 oktober 2014 is voor de aanleg van een bodemenergiesysteem een wettelijke certificering van kracht.
Een opdrachtgever, bijvoorbeeld eindklant, aannemer of installateur, is dan verplicht om werkzaamheden aan een bodemenergiesysteem door een Bodem+ erkend bedrijf te laten uitvoeren. Hieraan niet voldoen is een economisch delict.
Voor installateurs die aan het bovengrondse gedeelte van een bodemenergiesysteem werken, zeg maar aan de bodemgekoppelde warmtepomp, is het BRL KBI 6000-21 certificaat verplicht. Voor het ondergrondse gedeelte van een bodemenergiesysteem (de bronnen en bodemwarmtewisselaars) is het certificaat BRL SIKB 11.000 verplicht.

Wie is gecertificeerd?

Is uw installateur erkend voor het werken aan het bovengrondse gedeelte van de energiecentrale (warmtepomp) van een bodemenergiesysteem voor individuele woningen?

Ontwerpen KBI 6000-21-1: 
 Check    

Installeren KBI 6000-21-2: 
 Check    

Beheren KBI 6000-21-3: 
 Check    

Welk bedrijf is erkend voor het werken aan het ondergrondse gedeelte van bodemenergiesystemen?

Installeren van een gesloten bodemenergiesysteem SIKB 11.000-3b: 
 Check    

Installeren van een open bodemenergiesysteem SIKB 11.000-3a: 
 Check    

Naar meer informatie van de overheid over bodemenergie  

Ynergy is BRL 6000-21/00:2019 gecertificeerd

Ynergy is al sinds 2014, als een van de eerste bedrijven in Nederland, BRL6000-21 gecertificeerd en door Bodem+ erkend. De kwaliteitsverklaringen worden door de Stichting Ynergy is een InstallQ-erkende installateur. (KvINL) afgegeven.
De jaarlijkse audits die door Dekra worden uitgevoerd zijn sindsdien elke keer succesvol afgerond.

Dekra BRL 6000 logo

KvINL keurmerk

Check Ynergy's certificaat  

BRL 6000-21 - bewijs voor kwaliteit

Ynergy is een erkend warmtepomp­installateur

Ynergy is een door Bodem+ erkend bedrijf voor het ontwerpen, installeren en beheren van bodemenergiesystemen volgens BRL KBI 6000-21. In combinatie met de jarenlange ervaring met het turn key leveren van bodemgekoppelde warmtepompinstallaties is dit uw garantie voor een perfect werkende warmtepompsysteem voor uw huis.

Ynergy levert een warmtepompinstallatie op maat voor uw woning volgens het Design & Build principe. Het ontwerpen en bouwen van de warmtepompinstallatie wordt door Ynergy uitgevoerd.
Ynergy is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en inregelen van de warmtepompinstallatie. Alleen een optimaal keten-ontwerp zorgt voor een hoog rendement van uw warmtepompinstallatie. Het succes van het ontwerp hangt van de bepaling van de juiste warmtebehoefte van de woning, de keuze van de perfect bijpassende warmtepomp, warmtebronnen die de warmtepomp laten optimaliseren, en een uitgekiend afgiftesysteem (vloerverwarming / vloerkoeling / klimaatplafonds).

BRL kwaliteit voor de klant

Bij het ontwerp worden de wensen van de klant als vertrekpunt genomen. Zo is een duurzame warmtepomp­installatie te ontwerpen voor maximale energiekosten­besparing, maximaal comfort, of een optimalisatie van de energiekostenbesparing versus investering.

Ynergy logo

Meer weten over BRL 6000-21?

Is uw interesse gewekt en wilt u weten wat Ynergy en BRL 6000-21 voor u oplevert? Maak een afspraak met de projectmanager en maak kennis met de unieke doordachte aanpak van Ynergy. Geen ingewikkelde praatjes, maar toekomstvaste energieoplossingen die werken.
Op deze website vindt u wat Ynergy voor u kan betekenen. Uiteraard kunt u ook direct met Ynergy contact opnemen. Binnen 5 minuten weet u dan of een warmtepomp ook voor u de juist oplossing is.