Wat kost een warmtepomp en wat levert het op?

Wat kost een warmtepomp?

De meest gestelde vraag bij Ynergy is: “Wat zijn de kosten van een warmtepomp voor mijn woning”. Deze vraag laat zich binnen 5 minuten telefonisch beantwoorden als u uw situatie voorlegt aan Ynergy.

Globaal bestaan de kosten voor de aanschaf van een warmtepomp uit de volgende onderdelen: de warmtepompapparatuur, de warmtebron en montage van de gehele warmtepompinstallatie. Voor een hoog rendement is oppervlakteverwarming nodig zoals vloerverwarming en wandverwarming. Hiervoor geldt een meerprijs ten opzichte van klassieke radiatoren. Opties voor extra comfort zoals passieve koeling en een grote boiler voor veel warm tapwater hebben ook een meerprijs tot gevolg en bepalen mede de kostprijs van de warmtepomp.

Initiële en jaarlijkse kosten van een warmtepomp?

De kosten voor een warmtepomp bestaan uit twee gedeelten; de initiële aanschafkosten en de jaarlijkse terugkerende kosten voor het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp.
De kosten voor de investering in een lucht-water warmtepomp is lager omdat er geen grondboring nodig is zoals bij een water-water warmtepomp. Echter een goed ontworpen water-water warmtepompsysteem heeft een beduidend hoger rendement dan een lucht-water warmtepomp. Een hoger rendement betekent dat de warmtepomp elk jaar weer minder stroom verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte op te wekken. Als er zomers ook nog gekoeld moet worden, kan dat met een water-water warmtepomp voor nog geen 5 cent per uur. Met een lucht-water warmtepomp werkt de warmtepomp omgekeerd en verbruikt de compressor stroom.
Ook hier geldt: de kost gaat voor de baat uit.

Ynergy maakt de kosten van een warmtepomp inzichtelijk

Ynergy rekent u voor welk warmtepompsysteem voor uw woning het best uitpakt. U kiest dan zelf of u nu meer wilt investeren en zo elk jaar weer een lagere energierekening te hebben.
Ynergy is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en inregelen van een compleet warmtepompsysteem voor de woningbouw. De warmtepomp verzorgt de verwarming, koeling en warm tapwater voor de woning.
Cruciaal is het kiezen van het vermogen van de warmtepomp, de dimensionering van de bron en (even zo belangrijk) de kwaliteit van het afgiftesysteem. Alleen een uitgekiend keten-ontwerp zorgt voor een hoog rendement van de warmtepompinstallatie en realiseert minimale energiekosten.

Op deze website leest u meer over de aanpak van Ynergy voor een optimale inpassing van een warmtepomp voor uw huis.